Статьи/Gastronomie
Fasole
Ingrediente:
•Fasole — 500 gr .;
•Ceapa — 3-4 capete;
•Ardei bulgar -2-3 buc .;
•Usturoi — 4-6 cuișoare;
•Ulei vegetal;
•Sare, piper.
Mod de preparare: Fierbeți fasolea în apă sărată până la fragilitate. Tăiați ceapa în jumătate de inele, ardei iute sub formă de paie. Se caleste ceapa si ardeiul gras pana este fiert. Procesați fasolea finită cu o „zdrobire” care zdrobeste piureul, adică transformați boabele fierte în piure. Se adaugă ceapa prăjită și ardeiul, se strecoară usturoiul, se adaugă ușor sare și piper, se amestecă totul bine.
P.S O astfel de boabă este bună în formă fierbinte pentru gaină prăjită, iar la rece poate fi răspândită pe pâine.
Poftă bună!
25 decembrie 2019