городской портал / новости / каталог организаций
Статьи/Gastronomie

Varză proaspătă moale cu ou

Ingrediente:
•Varză — 1 mică;
•Ouă — 5 buc .;
•Unt — 1 lingură;
•Smântână — 3-4 linguri;
•Verdeață — 1 fascicul;
•Sare, piper.
Mod de preparare: Se toacă varza mărunt, se pune într-o tigaie adâncă și se umple cu apă, după ce fierbe 5 minute, se scurge apa, se adaugă ulei vegetal și smântână și se prăjește până se rumenă. Amestecați ouăle cu smântână, ierburile tocate, sarea, piperul și bateți bine cu o furculiță. Stingeți varza și turnați amestecul de ouă, puneți-l la cuptor, coaceți când ouăle sunt gata. Dar, în principiu, este posibil fără un cuptor, direct într-o tigaie cu varză, se toarnă amestecul de ouă, se acoperă și se gătește la foc mic până când ouăle sunt gata.
P.S. Într-o farfurie cu varză, puneți niște mazăre conserve și pâine cu caș.

Poftă bună ...

7 ianuarie 2020