Статьи/Gastronomie
Fasole cu ouă
Am văzut într-un supermarket o pungă de fasole verde congelată și mi-am amintit de o rețetă rapidă și gustoasă.Cine vrea să aibă un „greenback” să se delecteze.
Ingrediente:
Fasole — 0,3-0,5;
Morcovi — 1 buc .;
Ceapa — 2 buc .;
Verdeață — 1 fascicul;
Usturoi — 2-3 căței;
Ouă — 2-3 buc .;
Sare, piper, după gust.
Mod de preparare: se fierbe fasolea în apă sărată, 12-15 minute, se pliază. Se spală morcovii și ceapa, se toacă și se pun într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui, se prăjește puțin, se adaugă fasolea gătită, se toacă încă 7-8 minute, apoi se strecoară usturoiul, se toarnă ouăle deasupra, se presară cu ierburi, sare și piper. Prăjiți sub capac la foc mediu. Pentru iubitorii de produse „brânză”, vă recomand să presărați brânză sau cașcaval.
P.S. Fierbeți cârnaț, puneți-l pe o farfurie cu fasole finită și deasupra muștar sau ketchup. Vă este oferită o cină variată și aromată.
18 noiembrie 2019