городской портал / новости / каталог организаций
Статьи/Gastronomie

Tortul Pavlova cu alune și caramel

Dacă vă place ceva mai puțin tradițional pentru un desert de Crăciun, acest tort unic cu banana, Pavlova, este servit cu unt de arahide, frișcă și caramel.
Puteți găti bezea înainte cu 3 zile, ceea ce înseamnă că montajul poate fi un fleac într-o zi mare!
Ingrediente
6 albusuri mari, de temperatura camerei
Zahar praf 360g
1⁄2 linguriță oțet de vin alb
1 lingură mălai
2 banane coapte
Zahăr pudra
Pentru topping-uri de arahide
300 g zahăr
100 g arahide prăjite, nesărate, tocate
1 linguriță de sare
Crema
300 ml smântână dulce (puteți lua regulat gras, dar puneți mai mult zahăr)
50 g unt de arahide
1 lingura zahăr pudră
De asemenea, ai nevoie
3 foi mari de copt cu căptușeală antiaderentă reutilizabilă
mixer electric

Metoda de pregătire

Preîncălziți cuptorul la 200 C / 180 C
Bateți albușurile de ou într-un bol curat mare, cu un mixer electric, până se formează vârfuri dure (3-4 minute). Adăugați treptat zahărul pudră câte 1 lingură, amestecând bine după fiecare adăugare, aducând albușul la vârfuri tari. După ce bateți jumătate din zahăr, adăugați restul în cantități mari. Când s-a adăugat tot zahărul, bateți bezeaua pentru a ajunge la vârfuri lucioase, tare, apoi adăugați oțet și 1 lingură de mălai.
Întindeți bezea între cele două foi de copt întinse, făcând un cerc de aproximativ 22 cm pe fiecare. Folosiți spatele lingurii pentru a face prăjituri moi. Introduceți beeringurile în cuptor și reduceți temperatura la 130 C / 110 C. Gătiti timp de o oră și jumătate, apoi opriți cuptorul și lăsați bezeaua în interior să se răcească 4-5 ore. Scoateți, îndepărtați cu atenție hârtia și puneți-o deoparte.

Între timp, faceți umplutură de arahide. Încălziți o tigaie mare pe o bază solidă la foc mediu până devine foarte fierbinte. Se presară cu o lingură de zahăr, fără a agita sau întoarce tigaia. Totul ar trebui să înceapă să se topească. După ce zahărul s-a topit adăugați o altă lingură. Când tot zahărul s-a topit complet, gătiți, amestecând, până devine o culoare de chihlimbar profund.
Aveți pe mână o a treia foaie de copt, apoi adăugați alunele la caramel și amestecați totul pentru a vă asigura că toate nucile sunt acoperite. Se toarnă un strat subțire de amestec pe o foaie de copt. Se presară cu sare, apoi se lasă să se răcească complet.

Pentru a face o cremă cu unt de arahide, bateți ușor smântâna, untul de arahide și zahărul într-un bol până când începe să se îngroașe. Nu exagerați, altfel crema se poate apuca și poate deveni granuloasă. Crema va continua să se îngroașe în frigider.
Pentru a servi, puneți pe farfurie una din bezea răcită, apoi o lingură de cremă de arahide. Adăugați banane tocate, apoi presărați alune și felii de caramel. Puneți un al doilea strat de bezea deasupra, presărați cu zahăr pudră și serviți imediat.
Poftă bună!

19 decembrie 2019