Omul este atât de bine aranjat, că iubește să sărbătorească. Mai mult decât atât, preferința este adesea oferită nu numai la ceva gustos, dar și sănătos. Vinul și brânza sunt o pereche foarte armonioasă, ambele produse sunt dotate cu calități utile și au un gust excelent. Dar ce a apărut mai înainte?
Conform descoperirilor arheologice, oamenii de știință au stabilit că omenirea a învățat să facă vin cu foarte mult timp în urmă, cu aproape 8 mii de ani în urmă, în epoca neoliticului. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat din întâmplare, ca multe alte descoperiri. Un bărbat a recoltat diferite fructe de pădure, de-a lungul timpului, au fost mâncate, dar o parte a rămas în partea de jos, au fost adăugate acolo noi, cele inferioare au început să fermenteze, iar sucul fermentat rezultat a mulțumit pe cel care a încercat-o mai întâi. Probabil așa a început vinificația.
Resturile celui mai vechi vin din lume au fost descoperite în Georgia, la sud de Tbilisi, în timpul săpăturilor arheologice, s-au găsit cioburi de ceramică vechi de 8 mii de ani, o analiză chimică a rezidurilor de pe pereții vaselor a arătat prezența a patru acizi organici: malic, succinic, citric și vin. Și, după cum știți, toți acești acizi pot fi găsiți în același timp doar în vinul din struguri.
Vinul de struguri are un număr foarte mare de avantaje, pe lângă cele psihologice, precum: îmbunătățirea stării de spirit, distracție, reducerea nivelului de tristețe și severitatea problemelor, are și bonusuri fiziologice. Utilizarea vinului reduce riscul de boli cardiovasculare, conține și antioxidanți care ajută la ateroscleroza vaselor de sânge, iar vinul scade și colesterolul „rău”. Dar nu ar trebui să exclamați cu bucurie: știam, știam că nu beau, ci mă tratez! De fapt, vinul are un efect benefic asupra organismului numai în cazul consumului moderat. O doză sigură (medicinală) de vin este de numai 1 pahar care măsoară 150-200 grame pe zi și nu mai mult.
Și ce folos are brânza, vă întrebați… Oamenii de știință au găsit pe cioburile de lut, care au aproximativ 7 mii de ani, în Croația, cele mai vechi resturi de brânză. Resturile vaselor ceramice găsite în acele săpături conțineau urme de pește, carne, lapte și brânză, iar instrumentele găsite de arheologi erau destinate creșterii bovinelor și agriculturii.
Brânza în calitățile sale utile nu pierde deloc vinului, este bogată în calciu, magneziu, proteine, vitamine „A” și „D”. Combinația acestor proprietăți beneficiază de oase, vase de sânge, stomac, intestine, păr și piele.
După cum vedem a apărut primul vin, dar brânza s-a dovedit a fi delicates destul de vechi. Și cum să le combini?
1. Vinul roșu se servește bine cu brânză albă, moale, precum brânza feta,etc.
2. Albul uscat este cel mai bine combinat cu soiurile de brânză tare, mai ales dacă are un gust picant și picant.
Și dacă, indiferent de tipul de vin, adăugați struguri mari, suculenți, dulci pe o farfurie cu brânză, atunci binecuvântarea va fi completă.
Вставить в ЖЖ
Комментарии 0