06:45 | 19 mai, 2024

3 ianuarie, Amenințarea sănătatății a bucatelor preperete pentru Anul Nou

3 ianuarie, Amenințarea sănătatății a bucatelor preperete pentru Anul Nou фото 2
Omul este o creatură înflăcărată, de aceea, de regulă, gospodinele gătesc mult pentru o vacanță. Carnea prăjită, chiftele, picioarele de pui, dacă sunt păstrate corespunzător la frigider, pot fi în continuare comestibile în 2 și 3 ianuarie, dar aici sunt salatele ...
Poate că, în fiecare frigider după noaptea de Anul Nou, erau salate cu bețe de crab, olivier, hering sub o haină de blană și alte bunătăți asezonate cu maioneză sau smântână. Deci, potrivit medicilor cu boli infecțioase, astfel de salate reprezintă o amenințare pentru sănătatea organismului uman.

Cert este că salatele condimentate cu maioneză sau smântână se păstrează maxim 2 ore într-un loc cald (pe masa festivă), la frigider nu mai mult de o zi. Totul, în plus pentru a le mânca este periculos, deoarece devin mediul ideal pentru dezvoltarea infecțiilor intestinale.
Desigur, gospodinele cu experiență știu că trebuie să umpleți salata cu maioneză sau smântână doar înainte de servire și, de preferință, nu este o porție foarte mare, astfel încât să fie consumată complet. Apoi a doua zi veți reumple o porție proaspătă de salată tocată și veți face fără consecințe negative. Deoarece tocate, dar nu unsă cu salată de maioneză, se păstrează la frigider până la trei zile.
Dar dacă tot simțiți simptomele otrăvirii: durere și balonare, febră, vărsături, scaune dese, atunci nu trebuie să vă autodepărtați, consultați un medic, pentru că există alte boli care au aceleași simptome ca și otrăvirea. — meningită, apendicită, pancreatită.

Комментарии 1

Зарегистрируйтесь или войдите, чтобы оставить комментарий (сейчас комментариев: 1)
u593954178 - 11 ianuarie 2020
достаточно интересная статья, но отказать в удовольствии поесть салат Оливье, я бы не стал. А как вы считаете?